De voorstelling

Muziekprogramma met

ontroerende, confronterende en meedeinende liedjes

 

Charlotte Welling duikt in het verleden en laat op haar eigen wijze een prachtig en soms ook confronterend tijdsbeeld van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zien. Het tijdperk van vele vergeten zangeressen. Waarom zijn ze vergeten? Wat is er met hen gebeurd? De liedjes van de vergeten zangeressen klinken soms truttig, de thema’s lijken ouderwets, maar als je er nog eens goed over nadenkt, zijn we dan eigenlijk wel echt veranderd?

Charlotte probeert met haar veelzijdige stem zo dicht mogelijk bij de klankkleur en stijl van de oorspronkelijke zangeres te komen: de keurige stem van Anneke Grönloh, de snik van Mary Servaes, de olijke kinderstem van Willeke Alberti en het ontroerende geluid van ‘Zwarte Riek’.   

Wie zijn wij?

 

 

    

 

Charlotte Welling

 

(alias ‘De Egyptologe’) heeft zich op haar jonge leeftijd ontwikkeld tot een zeer veelzijdige zangeres; klassiek, pop, country, levensliederen. De afgelopen tijd heeft ze zich verdiept in de typische liedjes van de jaren vijftig en zestig en is daar helemaal op losgegaan. De liedjes raken haar, soms omdat ze zo prachtig zijn, soms omdat ze zo mooi worden gezongen en soms omdat ze zo afschuwelijk zijn.

  

 

Erwin Voogd

(alias ‘Blacky’) is een allround gitarist/zanger en speelt buiten dit gezelschap regelmatig met ‘De Groeten Thuis’.  

    

 

Marten Wallinga

(alias ‘De Vakantieman’) is (contra)bassist/zanger bij De Gasten en diverse muziektheaters waaronder muziektheater Wijs!

 

Martine Sluijs

(alias ‘Pip) is accordeonist/multi-instrumentalist bij muziektheater Wijs! en speelt/zingt daarnaast in de band Polkanaria.